Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Pianohandel Hahn

Architectuur
toon vergroting Pianohandel Hahn
toon vergroting Pianohandel Hahn

In opdracht van pianohandel Hahn ontwierp architectenbureau Scheffer halverwege de jaren '90 van de vorige eeuw een winkelpand in het centrum van de stad.

Het gebouw telt drie etages en is aan beide straatgevels opengehouden met een omlopende glasgevel, waardoor de toonzalen optimaal aan het publiek konden worden getoond en het gebouw een sterke uitstraling heeft ten opzichte van zijn omgeving.

De colonnade die de daklijst ondersteunt, geeft een ritmiek die refereert aan de verticale opbouw van het tegenoverliggende gebouw aan de Phebenstraat. Deze colonnade loopt om in de Coehoornsingel en vormt daar de hoofdentree, als een reusachtige portico.

Op de begane grond waren drie afdelingen min of meer `los' van elkaar ondergebracht: piano, digitale muziekinstrumenten en bladmuziek. Deze drie afdelingen waren van buitenaf gezien apart gehouden, maar waren binnen, vanuit de centraal geplaatste kantoorruimte alle drie te overzien. De kantoorruimte nam in het ontwerp dan ook een centrale plaats in.

De etages bevatten voorts toonzalen, leslokalen, oefenruimten en een reparatie- afdeling. Ook waren de verdiepingen onderling van elkaar af te sluiten zodat in elke verdieping apart naar de klank van een instrument kon worden geluisterd, zonder gestoord te worden door de overige etages.

Uiteindelijk zou de pianowinkel, die al vele locaties had gekend, naar industrieterrein De Eemspoort verhuizen vanwege de betere bereikbaarheid.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer