Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Sportaccomodatie Noorddijk

Architectuur
toon vergroting Sportaccomodatie Noorddijk
toon vergroting Sportaccomodatie Noorddijk
toon vergroting Sportaccomodatie Noorddijk

Het gebouw ligt centraal tussen de sportvelden van sportpark Kardinge. De langgerekte vorm van het gebouw komt voort uit de wens om uitzicht over de vier velden te garanderen. De doorgaande weg langs de velden doorsnijdt het gebouw op de begane grond.

Het bijzondere aan dit gebouw is dat het vier sportclubs onder één dak herbergt. Hiervoor is het gebouw zowel in de lengte door middel van een muur, als in dwarsrichting door de poort doorsneden, zodat vier aparte segmenten zijn ontstaan die ieder hun eigen clubgebouw huisvesten. Alle sportclubs zijn bereikbaar via één entree.

De vormgeving is langwerpig om zoveel mogelijk zicht op de velden te hebben. Eén centrale entree geeft toegang tot de verdiepingen van waaruit de vier kantines van de verschillende clubs bereikt kunnen worden. Alle kantines hebben ruim uitzicht over de velden. Daartoe is gebruik gemaakt van grote glaspuien en buitenbalkons die tussen de dubbele gevels hangen. In de kantines zelf kan men via aparte trappen de kleedruimten bereiken, die op hun beurt weer toegang geven tot de velden.

Al naar gelang de grootte van de club variëren de gebouwenvleugels in afmeting, terwijl het grote doorlopende dak het geheel met elkaar verbindt. De onderdoorgang heeft een beweegbare brug om de doorgang voor grotere auto’s (brandweer, vuilniswagens, bierauto's e.d.) mogelijk te maken.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer