Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Architectenbureau Scheffer

Pianohandel Hahn

Coehoornsingel 4

Zes woningen Kruitgracht

Adres onbekend

afdrukken 90 dubbele woningen Langewoldlaan

Architectuur
toon vergroting 90 dubbele woningen Langewoldlaan
toon vergroting 90 dubbele woningen Langewoldlaan
toon vergroting 90 dubbele woningen Langewoldlaan

De Buitenhof is een nieuwbouwwijk tussen het Stadspark en Hoogkerk en maakt deel uit van het plangebied Kranenburg.

De locatie ligt langs de snelweg tussen Groningen en Drachten. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door Palmboom & v.d. Bout uit Rotterdam en kenmerkt zich door ruime kavels met brede straatprofielen en veel groen. Dit wordt o.a. bereikt door de rooilijnen een ruime maat van de weg af te leggen, waardoor diepe voortuinen ontstaan.

Net als andere vinex-wijken als De Held, Gravenburg en Reitdiep wordt De Buitenhof gekenmerkt door lagere dichtheden, een suburbane uitstraling en goede verbindingen met de binnenstad en het stedelijk netwerk.

De verandawoningen van architectenbureau Scheffer zijn ontworpen als twee-onder-een-kapwoningen en zijn ‘willekeurig' en verdeeld over meerdere straten (te weten de Ubbegalaan, Marnelaan, Langewoldlaan, Vredewoldlaan en Duurswoldlaan) in de wijk geplaatst. Hierdoor is een meer gevarieerd straatbeeld ontstaan.

Kenmerkend voor de woningen is dat de veranda aan de straatzijde is geplaatst. De veranda vormt het overgangsgebied tussen het huis en de tuin en geeft in de zomer beschutting tegen de zon. Hij loopt door in de keuken, waardoor vanuit de keuken een vrij zicht op de tuin ontstaat. Het wonen vindt in zijn geheel plaats op de begane grond. De slaapkamers bevinden op de 1e en 2e etage, waar ook een grote zolder is ondergebracht.

Het volume suggereert een landelijke robuustheid. De deels met hout bekleedde gevels, de donker baksteenkleur en de witte kozijnen dragen bij aan dit beeld.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer