Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

Over ons

Staatingroningen.nl is een samenwerking tussen architectuurcentrum Platform GRAS en het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen).

Platform GRAS
Platform GRAS is het architectuurcentrum van Groningen en werkt als een onafhankelijke culturele onderneming. We initiƫren zelf projecten maar werken ook in opdracht van derden. Onze missie: het stimuleren en aanjagen van de kennis van en het debat over de gebouwde omgeving. Dit kan op verschillende manieren vorm krijgen, waarbij onze voorkeur ligt bij het doorbreken van geijkte denkpatronen en geijkte projectvormen. We organiseren tevens debatten, opleveringsbezoeken, lezingen, manifestaties, educatieprogramma's, internetprojecten, brainstormavonden, bewonersprojecten en tentoonstellingen. Daarnaast zijn we actief als uitgeverij. Op onze website www.platformgras.nl leest u alles over onze uitgangspunten, ons programma en actuele projecten.

CBK Groningen
Het CBK Groningen brengt kunst, kunstenaars en publiek met elkaar in contact door middel van een breed scala aan activiteiten. We lenen kunstwerken uit, adviseren bij aankopen en begeleiden beeldende kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven. Ook zijn we samen met Stadsbeheer van de Gemeente Groningen verantwoordelijk voor het beheer van de Kunst op Straat collectie. Ter ondersteuning van deze taken organiseren we educatieve activiteiten, tentoonstellingen en beschikken we over uitvoerige digitale documentatie van professionele kunstenaars en vormgevers uit stad en provincie Groningen. Op onze website www.cbkgroningen.nl kunt u alles lezen over ons Kunst op Straat beleid, de Kunstuitleen en onze andere activiteiten. Hier leest u ook over lopende projecten / tentoonstellingen. Het CBK Groningen is een werkmaatschappij van de Gemeente Groningen.

Staatingroningen.nl
Op deze website vindt u een grote hoeveelheid Groninger gebouwen en alle kunstwerken in de openbare ruimte van Groningen, dat wil zeggen: objecten die buiten te zien zijn. Ook grote stedenbouwkundige projecten, korte beschrijvingen van stadsdelen en stadsvisies kunt u hier vinden. Voor de selectie hebben we ons de volgende criteria gesteld:

- We beperken ons niet tot architectonische hoogstandjes, monumenten en andere belangrijke gebouwen. De gids streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht. Uiteindelijk doel is om alle architectuur van Groningen een plek te geven, architectuur met een kleine en een grote a.
- We plaatsen alle kunstwerken gemaakt door professionele kunstenaars in de openbare ruimte van de Gemeente Groningen;
- Tijdelijke kunstwerken plaatsen we niet op deze website, die kunt u vinden op www.cbkgroningen.nl;

Onze keuze voor de indeling van de stadsdelen is in grote lijnen conform de wijk- en buurtgrenzen zoals deze door de gemeente Groningen gehanteerd worden. In de benamingen kunt u altijd een eventuele andere naam/benaming herkennen. U kunt ook op straatnaam zoeken.logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer