Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Bureau Noordeloos

De Confiance

Laan van de Vrijheid

De Groenling

Wielewaalplein

Fortuna

Siersteenlaan

afdrukken De Velden

Architectuur
toon vergroting De Velden
toon vergroting De Velden
toon vergroting De Velden

Op de locatie van de voormalige voetbalvelden en het oude voetbalstadion van FC Groningen in de Oosterparkwijk is een nieuwe buurt gepland.

Uitgangspunt voor deze nieuwbouw is dat er gebouwd wordt in een architectonisch bijzondere wijk met een specifiek (Oosterparks) karakter. Dit karakter diende in de plannen terug te komen. Daarbij spelen elementen als horizontale gelaagdheid, metselwerk composities, verfijning van details, overgang openbaar-privé en kleurgebruik een rol.

Bureau Noordeloos heeft in het totale plan twee soorten woningen ontworpen. De woningen aan het Oosterpark kennen een sterke ruimtelijke werking tussen de begane grond en de verdieping waar de woonfunctie geconcentreerd is.

Daarnaast zijn er woningen aan een binnenstraat (de zogenaamde stadionwoningen) die zich kenmerken door een compositie op blokniveau. Bij alle woningen heeft de entree van de woning een overmaat waardoor deze ook dienst doet als halve carport. Glasmozaïek in de entreepuien zorgt voor een subtiel gefilterde sociale betrokkenheid tussen de bewoner en de straat.

Het project is ontworpen in samenwerking met KUUB, centrum voor particuliere bouw. Binnen het strakke stedenbouwkundige kader en de grote samenhang is daarbij een grote mate van variatie geboden aan de individuele kopers. Die variatie is zowel te vinden in plattegronden met een rijke afwisseling in leefpatronen en daarop geënte specifieke indelingen, alsook in de gevel. Met een set van standaard gevelopeningen is de koper de mogelijkheid geboden om te schuiven, toe te voegen dan wel weg te laten. Binnen de gevelvlakken levert dat een rijke variatie op in het totaalbeeld.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer