Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Bureau Noordeloos

De Confiance

Laan van de Vrijheid

De Velden

Henk Corneliusstraat

Fortuna

Siersteenlaan

afdrukken De Groenling

Architectuur
toon vergroting De Groenling
toon vergroting De Groenling
toon vergroting De Groenling

De markante positie van de Groenling verwijst naar de betekenis van het Wielwaalplein als centraal plein met winkels, voorzieningen en een halte voor de HOV lijn tussen de binnenstad en Kardinge, aan de noordrand van de Oosterparkwijk.

Woningcorporatie Lefier heeft hier kleine zelfstandige wooneenheden (koop of huur) voor starters / studenten+ gerealiseerd. De 20 grootste eenheden in de top van de toren liggen als penthouses naar de stad gericht. Daaronder bevinden zich de appartementen, gericht op de buurt en het Wielewaalplein. Op elke
verdieping biedt de verbrede ruimte in de hal uitzicht op de stad en en mogelijkheden voor ontmoeting en verblijf van de bewoners.

In het ontwerp is rekening gehouden met variatie en dynamiek in bewoning. Samen met 'wiel en deal' zijn er voor studenten met een beperking zes passende wooneenheden gerealiseerd. Ook is er de mogelijkheid om twee wooneenheden tot een driekamerappartement samen te voegen.

Het ensemble van oud- en nieuwbouw is via een houten terraszone aan elkaar gekoppeld. De uitstraling van de Groenling is kleurrijk door de speciaal ontwikkelde baksteen en heeft op de begane grond een open en uitnodigend karakter. De oostwand van de toren zal straks worden bewoond door een zwerm van circa 130 gierzwaluwen…

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer