Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Klein Architecten

Bedrijfspand hoek Zuiderdiep

Gedempte Zuiderdiep

Entrees CaPoMoflats

Castorstraat

afdrukken Kantoren Trip & Boschhuis

Architectuur
toon vergroting Kantoren Trip & Boschhuis
toon vergroting Kantoren Trip & Boschhuis
toon vergroting Kantoren Trip & Boschhuis

Op de plaats waar voorheen café-restaurant Het Boschhuis was gevestigd, is in 1990 dit kantoorcomplex gebouwd. De torens, die nog steeds de naam Boschhuis dragen, zijn ontworpen door AAS in samenwerking met Klein Architecten: allebei bureaus met een vestiging in Groningen. Zij kregen samen de opdracht om 7000 m2 kantoorruimte te realiseren, verdeeld over twee gebouwen.

Hoewel de twee percelen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd, hebben de twee torens toch elk een eigen identiteit. Dat is onder andere veroorzaakt door de verschillen in hoogte en materiaalgebruik in de boven- en onderbouw. De torens zijn ten opzichte van elkaar zo geplaatst dat ze reageren op de draaiing in de Hereweg. De hoogste toren markeert de ringweg. Door de hoogte en de lichte kleur vormen ze samen een markante entree van Helpman.

In 1996 is de hoogste toren ingrijpend verbouwd, waarbij vooral de entree meer allure heeft gekregen. Deze verbouwing had al in 1990 plaats zullen vinden, maar kon vanwege de financiële situatie op dat moment niet worden gerealiseerd.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer