Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Alfa-College

Architectuur
toon vergroting Alfa-College
toon vergroting Alfa-College
toon vergroting Alfa-College

Het Alfa-college aan de Boumaboulevard is de laatste schakel van het stedenbouwkundig plan van Wiel Arets voor voetbalstadion de Euroborg en de omringende bebouwing.

Net als het stadion is het Alfa-college een massief volume, geplaatst op een glazen ‘plint’. In die plint bevinden zich de algemene en facilitaire functies zoals een restaurant met keuken, een receptie en vergaderaccommodatie. Speciale aandacht is besteed aan de ruimtes aan de Boumaboulevard. Hier kunnen de diverse opleidingen zich presenteren, bijvoorbeeld met hun in het oog springende lesprogrammaonderdelen zoals mode, etaleren en winkelinrichting. De fietsenkelder, het archief, de repro en installaties zijn hieronder gehuisvest.

In de vijf bouwlagen boven de glazen plint is ruimte voor de opleidingen, het College van Bestuur en de centrale stafdiensten. De kantoorfuncties zijn over alle bouwlagen verdeeld. De indeling van de verschillende verdiepingen is gebaseerd op het ‘nieuwe leren/nieuwe werken’; een flexibel kantoorconcept dat ook op het lesprogramma is toegepast. De lucht-, elektra- en dataleidingen zijn in de vloer opgenomen waardoor er geen radiatoren meer nodig zijn.

Op elk moment en op eenvoudige wijze kunnen de diverse ruimtes door de gebruikers zelf aangepast worden. Ook de plafonds en verlichting zijn op flexibiliteit afgestemd.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer