Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Klein Architecten

Bedrijfspand hoek Zuiderdiep

Gedempte Zuiderdiep

Entrees CaPoMoflats

Castorstraat

Kantoor Deloitte

Laan Corpus Den Hoorn 102 - 104

afdrukken Bedrijfsgebouw Simmeren Schroot

Architectuur
toon vergroting Bedrijfsgebouw Simmeren Schroot
toon vergroting Bedrijfsgebouw Simmeren Schroot
toon vergroting Bedrijfsgebouw Simmeren Schroot

In 2006 verhuisde Metaalrecyclingbedrijf Simmeren van bedrijventerrein Ulgersmaweg naar een nieuwe locatie aan het Winschoterdiep. Klein Architecten voorzag in de inrichting van dit nieuwe, twee hectare grote terrein. Tussen de Winschoterweg, de A7 en het water verrezen in totaal drie bedrijfsgebouwen, inclusief een kantoorruimte, loodsen en een grote overkapping.

De bedrijfsvoering van Simmeren kenmerkt zich door een grote dynamiek: vrachtwagens leveren schroot aan, materialen worden met kranen en heftrucks in verschillende vakken uitgesorteerd, grove materialen worden in de knipschaar samengeperst tot kleine pakketjes, materiaal wordt bewerkt en uiteindelijk verlaten de uitgesorteerde materialen het bedrijf weer per schip.

In antwoord op deze dynamiek koos Klein voor een simpele en abstracte vormgeving. Dit uit zich onder meer in de zeer vlakke, haast naadloze donkergrijze beplating. Daarmee werd tevens gereageerd op de grote schaal van de omgeving: het Winschoterdiep, de naastgelegen bospartij, de snelweg en de overliggende vuilstort. De enige accenten vormen de enorme roldeuren, de glasvlakken van de kantoorruimtes en de oranje entree tot het kantoor.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer