Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Klein Architecten

Entrees CaPoMoflats

Castorstraat

Kantoor Deloitte

Laan Corpus Den Hoorn 102 - 104

afdrukken Bedrijfspand hoek Zuiderdiep

Architectuur
toon vergroting Bedrijfspand hoek Zuiderdiep
toon vergroting Bedrijfspand hoek Zuiderdiep
toon vergroting Bedrijfspand hoek Zuiderdiep

Het bedrijfspand, dat oorspronkelijk bedoeld was als filmcafé bij Pathé, bevindt zich aan de belangrijkste fiets- en voetgangersverbinding van het Centraal Station en het Groninger Museum naar het stadscentrum. Veel nieuwe bezoekers aan Groningen begonnen voorheen in het versmalde deel van de Ubbo Emmiusstraat te twijfelen of zij nog op de goede weg waren naar het centrum. Dit kwam mede door de gesloten gevel van het Pathécomplex.

De nieuwbouw heeft geprobeerd bij te dragen aan het 'centrumgevoel' door een zeer transparante gevel, waarbij ook overhoeks dwars door het gebouw heen kan worden gekeken, zodat het 'benauwde' gevoel in de Ubbo Emmiusstraat slechts van korte duur is. De uitsnede op de hoek, ter markering van de hoofdentree, zorgt ook dat de smalle Ubbo Emmiusstraat zich eerder verbreedt.

Het gebouw met horecabestemming is vormgegeven als een grote etalage: om te zien en om gezien te worden. De etalage is gevat in een grof kader van U-profielen. Deze loopt nog een verdieping extra door om het gebouw groter te laten lijken.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer