Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Oving Architekten

Bedrijfspand Lukken

Peizerweg 270

De Noorderboog

Laan Corpus den Hoorn

Goudriaan

Vechtstraat

afdrukken Herenhuizen 'Zicht op Dorkwerd'

Architectuur
toon vergroting Herenhuizen 'Zicht op Dorkwerd'
toon vergroting Herenhuizen 'Zicht op Dorkwerd'
toon vergroting Herenhuizen 'Zicht op Dorkwerd'

De noordrand van de nieuwe Groninger woonwijk Reitdiep wordt afgesloten door negen ruime villa’s van elk ca. 700 m3. Alle bieden een uitzicht op de oude dorpskern van Dorkwerd, hetgeen ook de naam van het project verklaart: Zicht op Dorkwerd.

De woningen zijn duidelijk geïnspireerd door het verleden. Deze ‘authentieke’ referentie blijkt onder meer uit de symmetrische opzet, de metselverbanden, de roedes in de ramen en de zinken goten. Zelfs de buitenverlichting aan weerszijden van de deuren knipoogt naar het verleden. Opmerkelijk is de zorgvuldigheid waarmee de referenties zijn doorgevoerd.

De woningen kennen elk twee bouwlagen, een ruime zolderverdieping en een grote garage met een vliering. Onderling verschillen de woningen door de toepassing van diverse kleuren baksteen. Dit geeft iedere woning een eigen identiteit. Voor de bewoners bestond verder de mogelijkheid om de woning aan te passen op de individuele woonwensen. Extra opties waren o.a. een hardhouten trap, paneeldeuren, een serre, een grotere bijkeuken, een dakkapel of een tweede garage.

De tuinen zijn aangekleed met drie bomen. Tussen de tuinen is een beukhaag geplant. Daarmee is ook het groen onderdeel van het ontwerp.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer