Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Oving Architekten

De Noorderboog

Laan Corpus den Hoorn

Goudriaan

Vechtstraat

afdrukken Bedrijfspand Lukken

Architectuur
toon vergroting Bedrijfspand Lukken

In opdracht van de eigenaar van Graveerbedrijf Lukken is er een bedrijfsgebouw opgericht aan de Peizerweg 270 te Groningen. Het bedrijf dat gevestigd was aan de Nieuwe Boteringestraat huist nu in de tuin van de eigenaar.
Het gebouw is zo geplaatst dat er ruimte voor een privé-tuin tussen de woning en het gebouw ontstaat. Naast het gebouw is er ruimte voor parkeren van bezoekers en achter het gebouw is ruimte gereserveerd voor een kleine boomgaard.

Door twee volumes met een gedraaide kapvorm te maken, oogt het gebouw minder massaal. In verband met de kosten is er niet voor metselwerk met een pannendak gekozen - ook al ging de voorkeur van de opdrachtgever hiernaar uit - maar voor een stalen skelet met HSB wanden en gevelbeplating. De opdrachtgever gaf de voorkeur aan dakpanplaten op het dak met horizontaal gelede profielen op de wanden. In goed overleg is er echter voor gekozen om alleen de dakpanplaten toe te passen waardoor de vorm van de volumes versterkt wordt.

Door in het interieur de binnenplaten van de HSB wanden in het zicht te laten, is er een contrast ontstaan tussen de harde koude buitenkant en de warme binnenkant. De betonvloeren zijn dusdanig behandeld dat er geen verdere afwerking vereist is. In de ontvangstruimte en de kantine is linoleum gelegd.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer