Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Wijkpost Hoogkerk

Architectuur
toon vergroting Wijkpost Hoogkerk
toon vergroting Wijkpost Hoogkerk

In januari 2002 kreeg architectenbureau AAS Architecten de opdracht van de gemeente Groningen om een wijkpost te ontwerpen voor de Dienst Stadsbeheer.

Dit gebouw, dat voor een bescheiden budget gerealiseerd diende te worden, moest bestaan uit een kantoorgedeelte en een loods voor de stalling van dienstvoertuigen.
Het is in basis een eenvoudige loods waar de houten kantoorruimten als het ware ingeschoven zijn.

De kantoren, bekleed met onbehandeld gekookt vuren, dienen als kern van het gebouw en blijven zichtbaar door de halftransparante, melkwitte golfplaten die op de zijgevels zijn bevestigd. Aan de voor- en achterzijde zijn de zijgevels verlengd en dragen zij de luifels.

De oppervlakte van de kantoren bedraagt 180 m2 en de loods meet 230 m2. Het materiaalgebruik in combinatie met het licht geknikte dak zorgt voor een unieke uitstraling.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer