Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Bureau Noordeloos

De Confiance

Laan van de Vrijheid

De Groenling

Wielewaalplein

De Velden

Henk Corneliusstraat

afdrukken Kantoorgebouw Rozenburglaan

Architectuur
toon vergroting Kantoorgebouw Rozenburglaan
toon vergroting Kantoorgebouw Rozenburglaan

In 1997 kreeg architectenbureau Noordeloos, toen nog Otonomo geheten, de vraag een kantoor te ontwerpen in opdracht van Emmaplein Vastgoed. De hoofdvraag was om een zo groot mogelijk kantoor voor de vrije markt te realiseren, met optimale benutting van de kavel.

De hoofdvorm van het complex is een open 'U', die zich opent naar de snelweg waardoor het gebouw zich oriƫnteert op de omgeving en er zo min mogelijk achterkanten ontstaan. Door de introductie van drie verschillende entrees is het kantoor geschikt gemaakt voor minimaal zes verschillende gebruikers. Omdat tevens de eis werd gesteld dat het pand als kantoortuin moest kunnen worden gebruikt, maar ook als een cellenkantoor, ontsloten de architecten het kantoor door middel van een interne gang.

In tegenstelling tot de flexibele kantoren in de vleugels zijn in de koppen van het gebouw, op de hoogste etages vaste kamers geplaatst, ieder met een eigen sfeer en in het bijzonder geschikt als vergaderruimte. Deze verbijzondering is ook doorgezet in het ontwerp van de kopgevels.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer