Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Oving Architekten

Bedrijfspand Lukken

Peizerweg 270

De Noorderboog

Laan Corpus den Hoorn

Goudriaan

Vechtstraat

afdrukken Jongerenhuisvesting Hofstede de Grootkade

Architectuur
toon vergroting Jongerenhuisvesting Hofstede de Grootkade
toon vergroting Jongerenhuisvesting Hofstede de Grootkade

In het voormalige belastingkantoor zijn 96 studio’s ondergebracht, in grootte variërend van 25 tot 45 m2. De helft van de eenheden ligt aan het Reitdiep en het Noorderplantsoen. De andere helft richt zich op de zon en kijkt uit over de stad.

In de oude zeevaartschool zijn 40 appartementen gerealiseerd, in grootte variërend van 35 tot 75 m2. Het parkeren gebeurt voor tachtig procent ondergronds en voor het overige deel achter het oude belastingkantoor. Is de hoogte van de studio’s al riant, in de oude zeevaartschool zijn de ruimtes soms zó hoog dat een entresol tot de mogelijkheden behoort. En alles op loopafstand van het centrum van Groningen, vlakbij winkels, de universiteit, cafés en het Noorderplantsoen.

Het plan bestaat niet alleen uit studio’s die hoofdzakelijk voor jongeren bedoeld zijn. Het omvat ook relatief kleine appartementen rond een prachtige binnentuin, die mogelijk ook een ander publiek kunnen bekoren; de appartementen hebben hoge plafonds, hoge ramen en entresols. De beperkte loopafstand tot het centrum en de prima uitvalswegen in de buurt maken dit tot een mogelijk zeer gewilde woonlocatie.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer