Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Gymzaal en Science floor H.N. Werkmancollege

Architectuur
toon vergroting Gymzaal en Science floor H.N. Werkmancollege
toon vergroting Gymzaal en Science floor H.N. Werkmancollege
toon vergroting Gymzaal en Science floor H.N. Werkmancollege

De uitbreiding van het H.N. Werkman College, die in hartje binnenstad aan het Schuitendiep is gelegen, is binnen de context van een beschermd stadsgezicht gerealiseerd. Het gebouw, een ontwerp van AAS Architecten, biedt plaats aan een nieuwe gymzaal, met daarboven leslokalen en een science floor. Via luchtbruggen is de uitbreiding verbonden met het bestaande hoofdgebouw van de school aan de Nieuwe St. Jansstraat. De vormgeving en bepaling van de gevellijn van het nieuwe schooldeel reageert op de bestaande omgeving maar zorgt er ook voor dat er nuances in het gebouw ontstaan. De ruimte achter de schuine gevel biedt plek aan ondersteunende onderwijsfuncties. Een slingerende pui en het gebruik van zwarte tegels als gevelmateriaal zorgen voor een verfijning van het bouwvolume en versterken de dynamiek van de gevel. Aan de Schuitendiepzijde wordt het gebouw gedragen door een betoncasco. Hierdoor zijn grote, vrije overspanningen mogelijk die ook in de toekomst een flexibele indeling en daarmee een verandering in het gebruik mogelijk maken.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer