Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van DAAD Architecten

Het Paleis

Bloemsingel 220-230

Klein Corpus fase 1

Semmelweisstraat

Klein Corpus fase 2

Semmelweisstraat

afdrukken Parkeergarage Boterdiep

Architectuur
toon vergroting Parkeergarage Boterdiep
toon vergroting Parkeergarage Boterdiep
toon vergroting Parkeergarage Boterdiep

De nieuwe parkeergarage aan het Boterdiep draagt fors bij aan een betere bereikbaarheid van de (binnen)stad. De garage is onderdeel van het Ciboga-project en telt 1.200 parkeerplaatsen. Daarmee is het de grootste enkellaagse parkeergarage van Nederland.

De garage heeft een imposant vloeroppervlak van 290 bij 120 meter: zo’n vijf voetbalvelden groot. Ondanks de schaal, biedt de garage een prettige omgeving: helder ingedeeld, licht en gemakkelijk toegankelijk. De garage is bedoeld voor binnenstadbezoekers, (toekomstige) bewoners van het Ciboga terrein en voor personeel van het UMCG.

De in- en uitgang voor auto’s bevindt zich aan de noordzijde van het Boterdiep. Op termijn komen er extra entrees en uitgangen. Voetgangers kunnen de garage in en uit via diverse entrees op het terrein. De belangrijkste ligt aan het Boterdiep en is gekoppeld aan het monumentale Silo-gebouw dat binnenkort zal worden verbouwd tot horecagelegenheid.

De parkeergarage is een ontwerp van DAAD Architecten. De drie publieke toegangen zijn in samenspraak met de architecten van de (toekomstige) gebouwen erboven ontworpen: De Zwarte Hond, Dok Architecten en hvdn architecten.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer