Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van DAAD Architecten

Het Paleis

Bloemsingel 220-230

Klein Corpus fase 2

Semmelweisstraat

Menso Alting College

Vondelpad 4

afdrukken Klein Corpus fase 1

Architectuur
toon vergroting Klein Corpus fase 1
toon vergroting Klein Corpus fase 1
toon vergroting Klein Corpus fase 1

Klein Corpus is een onderdeel van de intensivering van de zone Laan Corpus den Hoorn, een ontwikkeling die is ingezet met de manifestatie De Intense Stad in 2003. De Duitse architect en stedenbouwkundige Johannes Kappler stelde in samenwerking met de gemeente Groningen een aantal regels op voor deze locatie. Functiemenging en verdichting van de bestaande stad waren destijds de belangrijkste uitgangspunten.

Het bouwplan bestaat uit drie gebouwen met daarin openbare functies en appartementen. Het wordt in drie fases gerealiseerd. In fase 1 is een gebouw gerealiseerd waarin de Boerhaaveschool, een gymzaal en 43 koop- en huurappartementen zijn gevestigd.

Doordat het maaiveld is opgetild en er gekozen is voor transparante entrees blijft een vrije doorkijk mogelijk. Op de begane grond bevindt zich de gymzaal. Het open gebied kan multifunctioneel worden gebruikt. Het is onder andere ingericht als speel- en sportterrein. Door het gebruik van een iets lichtere tint baksteen onderscheiden de school en de gymzaal zich van de woningen.

De koopappartementen zijn in de woontoren (drie woningen per laag) ondergebracht, de huurwoningen in het lagere blok.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer