Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van DAAD Architecten

Het Paleis

Bloemsingel 220-230

Klein Corpus fase 1

Semmelweisstraat

Menso Alting College

Vondelpad 4

afdrukken Klein Corpus fase 2

Architectuur
toon vergroting Klein Corpus fase 2
toon vergroting Klein Corpus fase 2
toon vergroting Klein Corpus fase 2

De wijk Corpus den Hoorn wordt stapsgewijs verbeterd. Aan de noordkant van de Laan Corpus den Hoorn, een interwijkverbinding, vindt verdichting plaats.
De nieuwbouw beweegt zich tussen twee rooilijnen, bepaald door de gewenste afstand tot doorgaande weg en de eengezinswoningen anderzijds. De ontsluiting van de nieuwbouw vindt vanuit de parallelle Semmelweisstraat, een woonstraat, plaats.

De nieuwe gestapelde woningbouw bestaat uit drie aparte blokken, zodat een gesloten muurwerking naar de woonbuurt is voorkomen. In het midden de toren (B) van elf bouwlagen en links en rechts galerijflats van negen (A) en zes bouwlagen (C).

De toren staat het meest naar de weg; de andere twee naar achteren.
Verdichting vindt ook plaats door functiestapeling: in de onderbouw van twee en drie lagen zitten andere functies: in A op de begane grond een multifunctioneel centrum met daarboven twee lagen parkeren (herkenbaar aan de roosters in de vensteropeningen) ontsloten door twee autoliften.

In de verbonden onderbouw ('plint’) van B en C zit de Boerhaveschool. De opengehouden begane grond van B biedt transparantie en ruimte voor het schoolplein. C heeft op de begane grond de dubbelhoge gymnastiekzaal met een gesloten wand naar de zuidzijde.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer