Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van MAD Johannes Moehrlein architekten

Buurtcentrum De Wende

Goudlaan 555

De Staalmeesters

Rembrandt van Rijnstraat

Gordel Van Smaragd

Bandoengstraat

afdrukken La Déesse

Architectuur
toon vergroting La Déesse
toon vergroting La Déesse
toon vergroting La Déesse

La Déesse, de naam die een knipoog is naar de Citroën DS en de garage die voorheen op deze plek gevestigd was, is een luxe appartementencomplex bestaande uit vier woonlagen. Op de begane grond bevindt zich een bedrijfsruimte van ca. 180 m2. De entree van de bedrijfsruimte zit aan de Friesestraatweg en is ook vanaf die kant bereikbaar.

De parkeerplaatsen zijn afgesloten en alleen toegankelijk via een beveiligd systeem. Alle bewoners van het gebouw hebben een eigen parkeerplaats. Deze parkeerplaatsen zijn aan de achterzijde van het gebouw gerealiseerd. Op de begane grond is een gezamenlijke entree voor de appartementen en de penthouses. Daar bevinden zich ook de brievenbussen, de lift en de bergingen.

In het gebouw zijn twee woningtypen: ruime appartementen en zeer luxe penthouses. Op de eerste tot en met de derde verdieping zijn de appartementen gesitueerd: telkens drie per verdieping in verschillende typen. Op de vierde verdieping zitten de beide penthouses. Door de gebogen teruglopende gevel aan de zijde van de Friesestraatweg zijn de oppervlaktes van de woningen aan de straatzijde op de hogere verdiepingen iets kleiner.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer