Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Appartementencomplex Hora Siccamasingel

Architectuur
toon vergroting Appartementencomplex Hora Siccamasingel
toon vergroting Appartementencomplex Hora Siccamasingel
toon vergroting Appartementencomplex Hora Siccamasingel

Aan de oostzijde van de Hora Siccamasingel is naast de San Salvatorkerk in de wijk Helpman een woningcomplex gebouwd naar een ontwerp van KAW architecten uit Groningen.

Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen, waarin 20 seniorenappartementen zijn ondergebracht. De sobere bakstenen voorgevel krijgt op enkele plaatsen een speels accent door het verspringen van de gevellijn. Aan de achterzijde worden de woningen ontsloten door middel van een galerij. De galerijen zijn uit privacy-overwegingen van de woningen losgekoppeld en op afstand van het volume geplaatst. Alle woonlagen zijn per lift bereikbaar. De luxe appartementen hebben vrij uitzicht over de vijver vanuit een balkon of dakterras.

De plattegronden van de woningen zijn compact. De slaap-/hobbykamer is direct aan de relatief grote woonkamer gekoppeld, met daarnaast een hoofdslaapkamer. De besloten keuken kon zowel in een luxe- als in een standaarduitvoering worden aangeleverd. Ook was het mogelijke een garagebox, met afgesloten portiek, onderin het gebouw te verkrijgen.

Wat betreft materiaalgebruik en vormgeving voegt het gebouw zich naar de structuur en bebouwing van de omliggende naoorlogse wijk.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer