Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Villa Espad

Architectuur
toon vergroting Villa Espad
toon vergroting Villa Espad
toon vergroting Villa Espad

Deze villa is gelegen aan het Espad, in de voormalige tuin van de villa aan Helper Esweg 11. De tuin is, met oog op de bouw van deze villa, opgedeeld in drie percelen. Het woonhuis is ontworpen door Architectuurstudio SKETS in opdracht van de familie Steenge.

De villa bestaat uit drie bouwlagen: een souterrain en twee verdiepingen. Het souterrain heeft twee stallingen voor een auto, een bergruimte en een werkkamer. De eerste verdieping bestaat uit een langgerekt L-vormig bouwdeel. Op deze verdieping bevinden zich onder andere de woonkamer, een werkkamer en een woonkeuken.

De tweede verdieping is haaks op de eerste geplaatst. Hier bevinden zich vier slaapkamers en twee badkamers. De ruimtes worden van elkaar gescheiden door verschuifbare panelen, die het mogelijk maken om kamers samen te voegen of juist op te delen.

Het uiterlijk van de villa wordt bepaald door het gebruik van (Spaanse) leisteen. Dit materiaal geeft het gebouw een sjieke uitstraling; het vele glas op de eerste en tweede verdieping zorgt voor een open en vriendelijk karakter en geeft vanuit de gehele woning zicht op de tuin.

Bijkomende bijzonderheid is dat de architecten van SKETS ook delen van het interieur van de villa hebben ontworpen.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer