Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van KAW Architecten en Adviseurs

Appartementencomplex Hora Siccamasingel

Hora Siccamasingel 204, 1 - 20

afdrukken Woningbouw Veld 2 en 3

Architectuur
toon vergroting Woningbouw Veld 2 en 3
toon vergroting Woningbouw Veld 2 en 3
toon vergroting Woningbouw Veld 2 en 3

Bij de herstructurering van de naoorlogse wijk Paddepoel ontbrak tot nu toe nieuwbouw in de sociale huursector. Aan de Noorderkroon- en Voermanstraat zijn daarom 36 bejaardenwoningen vervangen door achttien appartementen en twintig grondgebonden woningen rondom twee half-openbare binnentuinen. De bestaande stedenbouwkundige opzet met de naoorlogse stempelstructuur is in het nieuwe ontwerp zoveel mogelijk behouden.

Het nieuwe hogere appartementengebouw markeert de Voermanstraat: een belangrijke ontsluitingsroute van Paddepoel ZuidWest. De woningen en de entree van het gebouw zijn op deze weg georiƫnteerd. De bergingen op de begane grond zijn binnendoor bereikbaar. De appartementen zijn geschikt voor senioren, starters en kleine gezinnen.

De grondgebonden woningen zijn gegroepeerd rondom de binnentuinen. De bergingen zitten in een uitbouw aan de achtergevel. De laagbouw zal worden voorzien van een groendak voor een prettigere aanblik vanuit de omliggende portieketagewoningen.

De nieuwbouw sluit aan bij de directe omgeving, maar is net iets rijker in materiaalgebruik en detaillering dan de omliggende gebouwen: gele baksteen met bronzen tinten, terugliggende aluminium kozijnen en witte betonnen balkons.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer