Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Oving Architekten

Bedrijfspand Lukken

Peizerweg 270

De Noorderboog

Laan Corpus den Hoorn

Goudriaan

Vechtstraat

afdrukken Woonhuis Meeuwerderweg

Architectuur
toon vergroting Woonhuis Meeuwerderweg
toon vergroting Woonhuis Meeuwerderweg
toon vergroting Woonhuis Meeuwerderweg

Opdrachtgever Duijm had 25 jaar in een schipperswoning aan de Meeuwerderweg in de Oosterpoort gewoond tot hij deze wilde laten vervangen door nieuwbouw. Na de sloop van het oude pand verrees ‘Jaaphuis’, een woning met drie bouwlagen. Het huis staat in een buurt waar al verschillende woningtypologieën naast elkaar bestaan.

Toch valt het op doordat het in hoogte, kleur en materiaalgebruik met de omringende schipperswoningen contrasteert. De plattegrond en de verschillende ruimten in de woning waren van invloed op de plaatsing van de drie grote vensters in de voorgevel. Deze vensters zijn negentien centimeter naar achteren geschoven, waardoor diepte is ontstaan. De stalen voordeur is veel minder opvallend. Deze ligt niet verdiept en heeft dezelfde kleur als de gestucte gevel.

Op de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer met keuken, de tweede verdieping herbergt een slaapzone en een dakterras. Op de begane grond zijn een hobbyruimte en een tuinkamer, gericht op de tuin aan de achterzijde, gerealiseerd.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer