Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van KAW Architecten en Adviseurs

Appartementencomplex Hora Siccamasingel

Hora Siccamasingel 204, 1 - 20

afdrukken Woningbouw Curaçaostraat

Architectuur
toon vergroting Woningbouw Curaçaostraat
toon vergroting Woningbouw Curaçaostraat
toon vergroting Woningbouw Curaçaostraat

In het kader van de herstructurering van de West-Indische buurt is aan de noordelijke ringweg een gebouw gerealiseerd van 125 meter lang en vijf bouwlagen hoog. Het bevat zestien gezinswoningen (eerste en tweede bouwlaag), elf mantelzorgwoningen (tweede, derde en vierde bouwlaag) en twintig startersappartementen (vijfde bouwlaag). Bijzonder aan het bouwblok zijn de mantelzorgwoningen – ook wel kangoeroewoningen genoemd.

De elf mantelzorgwoningen bestaan elk uit twee appartementen, één voor de mantelzorger en één voor de mantelzorgontvanger. Ze zijn met elkaar verbonden middels een tussendeur en geschikt voor ouderen en huurders die minder valide zijn. Dit biedt de bewoners de mogelijkheid om het wonen en de mantelzorg naar eigen wens en op maat in te vullen. De 22 mantelzorgappartementen bieden woningcorporatie Lefier StadGroningen een bijzondere aanvulling op het sociale huurwoningaanbod en is één van de eerste initiatieven in de mantelzorgwoningbouw.

Het gebouw is opgetrokken uit donkerbruin metselwerk. De galerijen aan de westzijde hebben een heldere oranje kleur en sluiten door het horizontale karakter aan bij de constante beweging op de ringweg. De hoofdentree is eveneens oranje. Deze kleuren zijn ook doorgevoerd in de details, zoals de gevelbeplating, fietsklemmen en gevelroosters. Aan de oostzijde sluit de gevel aan op het rustige, groene binnengebied van het bouwblok. Om de woonkwaliteit van het binnengebied optimaal te benutten, zijn de buitenruimten van alle woningen hierop georiënteerd.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer