Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van BENUS architectuur

Dakopbouw Oude Boteringestraat

Nieuwe Boteringestraat 33

Woonhuis Lutkenieuwstraat

Lutkenieuwstraat 24

afdrukken Verbouwing voormalige stallen tot appartementen

Architectuur
toon vergroting Verbouwing voormalige stallen tot appartementen
toon vergroting Verbouwing voormalige stallen tot appartementen
toon vergroting Verbouwing voormalige stallen tot appartementen

In de binnenstad van Groningen heeft het voormalige stallengebouw, tussen de Pluimerstraat en de Kleine Gang, door uitbreiding een nieuwe functie gekregen en zijn twee appartementen ontstaan. Aan de Pluimerstraat is tussen de staldeuren een gemeenschappelijke entree voor beide appartementen gemaakt. De stallen zelf krijgen een nieuwe functie als garage/berging.
De appartementen hebben op de begane grond een woonkeuken met daarboven twee torenachtige bouwvolumes. Hierin bevinden zich een extra woonvertrek (study) op de eerste en een slaapkamer op de tweede verdieping. De verdieping boven de stallen is per appartement verbouwd tot grote slaapkamer en badkamer.
Door het niveauverschil tussen de verdiepingsvloer in het bestaande en het nieuwe gedeelte is een split-level situatie met trappen rondom een vide ontstaan. Om de ruimtelijke eenheid tussen de begane grond en de verdieping te versterken, is langs de zuidzijde een vide met een groot raam voor extra daglicht aangebracht. Op verdiepingsniveau is een smal dakterras toegankelijk. Daarvandaan kan ook, via een buitentrap, het hoogste dakterras bereikt worden. Het nieuwe gedeelte is in systeembouw gebouwd waardoor de nieuwbouw in enkele dagen gerealiseerd kon worden en er dus snel met de afwerking, zowel binnen als buiten, kon worden begonnen.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer