Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Wijkpost Kardinge

Architectuur
toon vergroting Wijkpost Kardinge
toon vergroting Wijkpost Kardinge
toon vergroting Wijkpost Kardinge

De wijkpost Noorddijk, tussen Sportcentrum Kardinge en het gebouw van het Waterschap Noorderzijlvest, vervangt verschillende andere wijkposten.

In het ontwerp heeft AAS geprobeerd om het uitgebreide en diverse programma van opslag, stalling, kantoren en kleedruimte die er een plek in moesten krijgen, zoveel mogelijk in een 'architectonische eenheid' te vatten. Die eenheid is vooral te zien aan de materialen: het gebouw is opgetrokken uit een staalconstructie met betonpanelen en houten betimmering, maar in zijn geheel bekleed met een coating van Conipur. Dat is een polyurethaan dat waterdicht is, maar dampdoorlatend. Ook de fors uitstekende raamkozijnen konden met de coating worden bekleed.

De verschillende functies zijn ingedeeld in twee hoofdvolumes: een deel dat publiek toegankelijk is en een deel alleen voor werknemers. De kantoren, kleedruimtes, kantine en het ontspanningsterras bevinden zich in het bouwvolume aan de straat, de overige functies zijn verdeeld over de langgerekte stallingsgarage en het achterliggende terrein. De ruimte tussen de twee volumes vormt de entree voor zowel het publieke als logistieke verkeer.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer