Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Oving Architekten

Bedrijfspand Lukken

Peizerweg 270

De Noorderboog

Laan Corpus den Hoorn

Goudriaan

Vechtstraat

afdrukken VCD Hoofdkantoor

Architectuur
toon vergroting VCD Hoofdkantoor
toon vergroting VCD Hoofdkantoor
toon vergroting VCD Hoofdkantoor

De VCD IT Groep, de opdrachtgever van dit gebouw, is één van de grotere zelfstandige ICT-bedrijven die in diverse segmenten tot de top drie van Nederland behoort. Het gebouw is opgezet als een standaard cellenkantoor met een middengang. De hoofdvorm is een U-vorm in 4 bouwlagen die de richting van de nabijgelegen A7 volgt.

Op de hoek van de Eemsgolaan en de Peizerweg zijn 2 bouwlagen toegevoegd ten behoeve van bijzondere functies zoals de directievertrekken en het restaurant. Dit deel manifesteert zich ook aan de snelweg doordat het boven de geluidsschermen zichtbaar is.

De hoofdentree is onder dit 6 lagen hoge deel gelegd in de hoek van de U. Een secundaire entree, voor het verhuurdeel, bevindt zich in de andere hoek van de U. Vanuit de verdeling van het programma zijn de beide poten van de U niet even lang; de langste kantoorvleugel begeleidt de Peizerweg.

Om de plasticiteit te benadrukken is het gehele gebouw in één kleur en materiaal opgezet: Groninger rode baksteen voor alle gesloten vlakken, dus zowel gevels als overstekken, uitkragingen en omlijstingen. Alle noodzakelijkerwijs toegevoegde onderdelen zoals daktrimmen, waterslagen en lateien worden in dezelfde kleur als de steen uitgevoerd.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer