Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van De Zwarte Hond

Bernoulliborg

Nijenborgh 9

Dinkelpark

Vechtstraat

afdrukken Huis Eimers

Architectuur
toon vergroting Huis Eimers
toon vergroting Huis Eimers
toon vergroting Huis Eimers

Het woonhuis aan de Lage der A ligt op een smal perceel dat zich uitstrekt tot aan de achtergelegen Sledemennerstraat. Mede vanwege de bescheiden omvang van de tuin beschikt het huis over een groot dakterras dat te bereiken is via een kleine dakopbouw.

Het huis bevat drie bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich de entree, opslagruimte, keuken en woonkamer. Via een grote vide aan de achterzijde is de woonruimte verbonden met de eerste verdieping, die een werkruimte, tv-ruimte en dienstfuncties herbergt. Op de tweede verdieping bevinden zich een ‘master-bedroom’ met badkamer en een gastenkamer. In de plattegronden zijn de verschillende verblijfsplekken zoveel mogelijk op een open manier aan elkaar geschakeld. De privacy van de woonvertrekken op de begane grond wordt gewaarborgd door de entree over de volle breedte van de gevel te leggen met een smalle verbinding naar de achtergelegen woonruimte.

In de ambachtelijke detaillering, het materiaalgebruik en het oranjerode metselwerk is een verband gezocht met de karakteristiek van de historische panden aan de A. Aan de lage der A toont het huis zich als een eigentijdse variant van een traditioneel grachtenhuis.

De gevel kent een strakke verticale driedeling met hoge ramen en deuren, smalle penanten en diepe neggen. Op de eerste verdieping zijn de penanten uitgevoerd als vrijstaande kolommen met daarachter een volledig te openen pui. Hier bevindt zich een breed, ondiep balkon, bekroond met licht uitbollende hekwerken. Aan de achterzijde is de gevel veel opener van karakter. Grote puien in combinatie met de daarachter gelegen vide zorgen ervoor dat het daglicht tot ver in de smalle, diepe woning kan doordringen.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer