Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van KAW Architecten en Adviseurs

Appartementencomplex Hora Siccamasingel

Hora Siccamasingel 204, 1 - 20

afdrukken Woningen De Genestetstraat

Architectuur
toon vergroting Woningen De Genestetstraat

Woningbouwvereniging Nijestee is sinds enige jaren samen met gemeente en bewoners bezig met de vernieuwing van haar woningbestand in de Wijert-Noord. Om gezinnen en koopkrachtigen in de wijk te behouden en aan te trekken, liet de opdrachtgever ter plaatse carrés met daarin elk twaalf ruime woningen bouwen.

Het door KAW architecten ontworpen woningcomplex, bestaande uit twee bouwlagen, is geplaatst binnen het stedenbouwkundig plan voor de wijk. De twee stroken woningen, met elk zes ééngezinswoningen, staan met de rug naar elkaar. Per blok sluiten zes woningen aan op de straat en zes (achterliggende) woningen op de bestaande bebouwing langs de zijstraten. Door het voortzetten van de zijgevels van elk blokje met zes woningen in de tuinmuren wordt het geheel een gesloten doosje met afgeschermde binnentuinen. Enkele woningen hebben een zandkleurige glasachtige opbouw met daarin een extra slaapkamer en dakterras.

Voor wat betreft de uitwerking van de architecuur is door de keuze van de baksteenkleur, het ambachtelijke karakter van de metselverbanden en de betonnen sierelementen aansluiting gezocht bij de omringende bestaande bebouwing. Het basisplan van 12 woningen werd aan de Aagje Dekenstraat drie maal herhaald op basis van het stedenbouwkundig plan voor de wijk. Zo blijft de oorspronkelijke compositorische opbouw van de wijk behouden en sluit het plan aan op diens kwaliteit.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer