Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Karelse van der Meer Architecten

Faculteit Techniek

Zernikeplein 11

Kantoorgebouw Seatrade

Laan Corpus Den Hoorn 200

Studentenhuisvesting Uurwerkersgang

Uurwerkersgang 7a1 - 8d7

afdrukken Milieudienst Duinkerkenstraat

Architectuur
toon vergroting Milieudienst Duinkerkenstraat

De nieuwbouw van de Milieudienst is het eerste project dat ten zuiden van Groningen aan de Milieuboulevard - een uitbreiding van het industrieterrein Winschoterdiep - werd ontwikkeld. De opgave bestond uit het ontwerpen van een kantoorgebouw en een gebouw voor werkplaatsen, zout- en opslagloodsen en een veemarkthal.

Vanwege de Mond- en Klauwzeer-crisis in 2001 werd de functie van veemarkthal omgezet tot opslagplaats voor het wagenpark van de milieudienst. De gebouwen bestaan uit twee bouwlagen en zijn doelmatig rond een grote binnenplaats gezet. In de kantoren zijn patio’s, vides en daklichten in de vloeren uitgespaard. Op de vloeren zijn verschillende volumen geplaatst om het programma in onder te brengen.

De gevels van de kantoren zijn bekleed met glasplaten en die van de werkplaatsen en opslagloodsen zijn bekleed met platen van basaltsplittoeslag. De glasplaten zijn in verschillende tinten blauw gekleurd en gezeefdrukt met geabstraheerde afbeeldingen van portretten van medewerkers van de Milieudienst. Het volume van glas staat op een 300 mm dikke vloerplaat van zwart beton die ook als voorplein van het gebouw fungeert.

De entrée en verbindingsportaal tussen twee gebouwen zijn geaccentueerd met rode glasplaten in de huiskleur van de Milieudienst.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer