Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van ARTÈS bureau voor architectuur en interieur

Dakopbouw Kleine Rozenstraat

Kleine Leliestraat 5

Gabriëlflat

Zuiderweg

Heijmanslocatie

Bernhardlaan

afdrukken Appartementencomplex Polmanstraat

Architectuur
toon vergroting Appartementencomplex Polmanstraat

In het kader van de herstructurering van de Suikerbuurt in Hoogkerk moest een deel van de wijkbewoners noodgedwongen verhuizen. Om deze bewoners de mogelijkheid te geven in de wijk te blijven wonen en eventueel door te stromen naar een koopwoning, werd een appartentencomplex gerealiseerd met daarin 18 huurappartementen en 5 koopappartementen.

De bebouwing is aan een binnenstraat gebouwd en bevat een achterliggende gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners. De plattegronden zijn ontworpen om eventueel zorg aan huis te ontvangen. De schaal van het bouwblok sluit aan bij de bestaande portiekwoningen in de wijk en bij het brede wegprofiel met de spoorbaan Leeuwarden-Groningen.

Het volume neemt in massa af richting de bestaande bebouwing aan de Zuiderweg. De bebouwing bestaat uit een drielaagse volume en wordt gekenmerkt door rode verdiepingsgevels met brede openingen samengesteld door de raamkozijnen en inpandige balkons. De accentuering van het entreeportaal en het gezamenlijke trappenhuis valt samen met de ‘knik’ in de bebouwing, veroorzaakt door de lichte buiging in de straat.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer