Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Uitbreiding Woonhuis Verlengde J.A. Feithstraat

Architectuur
toon vergroting Uitbreiding Woonhuis Verlengde J.A. Feithstraat
toon vergroting Uitbreiding Woonhuis Verlengde J.A. Feithstraat

Deze bijzondere toevoeging aan een bestaand woonhuis valt direct op door het contrasterende uiterlijk ten opzichte van de oudbouw en de overige omliggende bebouwing.

Het gebouwtje lijkt een op zichzelf staande woning, maar het hekje voor de oud- en de nieuwbouw verraadt echter dat het gaat om een uitbreiding. Los van de materiaalkeuze en het platte dak is er nog een groot contrast tussen deze toevoeging en de oudbouw: de gevel is aan de voorzijde vrijwel geheel gesloten. Dit komt doordat het wonen in de nieuwbouw is gericht op de achterzijde, waar zich de tuin bevindt. Bij de oudere woningen was het wonen voornamelijk op de straat gericht.

In de achtergevel is een schuifpui geplaatst, die de toegang naar de tuin mogelijk maakt. Op de verdieping bevinden zich een loggia en een balkon, eveneens gericht op de tuin. De dichte gevel aan de voorzijde is in een lichtgele kleur gestuct.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer