Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Patiowoningen Jan Steenstraat

Architectuur
toon vergroting Patiowoningen Jan Steenstraat

De buurt Kostverloren is net als veel andere in Groningen geherstructureerd. In Kostverloren concentreert de herstructurering zich onder meer op de Rembrant van Rijnstraat en de Jan Steenstraat. Hier ontstond - binnen de beslotenheid van een nieuw stadsplein en begrensd door woningen en een groene zone - ruimte voor drie vrijstaande patiovilla’s naar ontwerp van Casanova + Hernandez Architecten.

Het ontwerp had tot doel om de ruimte tussen bebouwing, tuinen en natuur te omsluiten, zodat een intieme sfeer zou kunnen ontstaan. Dit is gebeurd door de toepassing van een "flexibel" element, dat zowel de nieuwe individuele woningen als de private, semi-publieke en publieke ruimtes vorm geeft. Een houten muur vormt de basis van het project. Het vouwt zichzelf door het gebied en creëert / vormt aldus de villa's, de patio's, tuinen en stedelijke elementen. Iedere ruimte heeft een eigen atmosfeer. De muur definieert een binnenlandschap, afgeschermd van het stadsleven daarbuiten.

De woonkamers van de woningen kunnen in de zomer volledig worden geopend, zowel aan de kant van de patio als de tuin. Binnen en buiten vloeien zo geheel in elkaar over. Tussen de kern en de gevel van het huis ligt een continue en flexibele ruimte. Deze ruimte kan geheel naar de specifieke wensen van de eigenaar worden ingericht en ontworpen.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer