Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Uitbreiding Speeltuingebouw 'Dwarsbomen'

Architectuur
toon vergroting Uitbreiding Speeltuingebouw 'Dwarsbomen'
toon vergroting Uitbreiding Speeltuingebouw 'Dwarsbomen'
toon vergroting Uitbreiding Speeltuingebouw 'Dwarsbomen'

In 2006 werd in het Oosterpark een nieuwe Deltaplanspeeltuin geopend. Architectenbureau Onix kreeg de opdracht een uitbreiding op de bestaande accommodatie te ontwerpen. Het bestaande speeltuingebouw in het Pioenpark te Groningen is uitgebreid met een handenarbeidlokaal en een kantoor voor de Thuiszorg. De natuurlijke omgeving en het gebogen betonnen dak van het bestaande gebouwtje zijn sturend geweest voor de nieuwbouw.

Het speeltuingebouw bestaat uit een stapel boomstammen. Door dit materiaalgebruik past het gebouw zich aan de omgeving aan maar door de onnatuurlijke manier van stapelen is het een opzichzelfstaand element in het park. De functie van het bestaande gebouw blijft behouden en wordt uitgebreid met de ruimte tussen de bestaande en nieuwe houten schil.

Deze schil is bekleed met boomstammen en krijgt aan de zuidzijde een kopgevel van gestapelde stammetjes. Het deel van de thuiszorg, het plein en de afscheiding zijn bewerkingen van de onbehandelde stammetjes, resulteren in een houten gevelbekleding, zandbakken, vlonders en diverse meubels.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer