Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van De Zwarte Hond

Bernoulliborg

Nijenborgh 9

Dinkelpark

Vechtstraat

afdrukken Woningen Meer Wonen

Architectuur
toon vergroting Woningen Meer Wonen
toon vergroting Woningen Meer Wonen
toon vergroting Woningen Meer Wonen

De wijk Meeroevers komt net als geheel Meerstad gefaseerd tot stand. Het gebied ligt tussen Klein Harkstede en het Grunopark, ten noorden van de Hoofdweg. De ruime kavels, aantrekkelijke huizen, het eerste deel van het Woldmeer en een school zetten de toon voor de woonkwaliteit van heel Meerstad. Het project Meer Wonen is een natuurlijke en duurzame woonomgeving in Meeroevers. Veel ruimte en groen geven nieuwe bewoners de mogelijkheid om te wonen naar eigen ideeën en idealen.

De vier basiswoningen in het project hebben een eenvoudige opzet en zijn gebaseerd op een archetypisch bakstenen huis met zadeldak. Bewoners kunnen variëren op een basiswoning en het exterieur en interieur afstemmen op specifieke woonwensen en budget. Ook kan binnen het vastgelegde bebouwingsvlak op de kavel naar eigen inzicht de positie en oriëntatie van de woning bepaald worden. Door de verschillen in basistypes en een grote keuze aan individuele opties, ontstaat een grote variatie aan woningen met dezelfde vormen, materialen en details. Zo ontstaat een buurtje met een duidelijke eigen identiteit.

Meer Wonen is ontworpen in opdracht van KUUB Centrum Particuliere Bouw. KUUB is een onafhankelijke stichting en heeft als doel groepen toekomstige bewoners te begeleiden bij de ontwikkeling van hun woningen. Het project Meer Wonen biedt concreet meer kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De woningen werden genomineerd voor de Grote Groninger Gebouwenenquête 2016.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer