Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van UN Studio

DUO en Belastingdienst

Kempkensberg

Research Lab

Oostersingel

afdrukken Paviljoen + park DUO & Belastingdienst

Architectuur
toon vergroting Paviljoen + park DUO & Belastingdienst
toon vergroting Paviljoen + park DUO & Belastingdienst
toon vergroting Paviljoen + park DUO & Belastingdienst

De stadstuin van het Rijkskantoor aan de Kempkensberg combineert een ecologische omgeving (tweehonderd planten- en kruidensoorten) met een voor het publiek toegankelijke ontmoetingsplek. Ten behoeve van een aangenaam ‘windklimaat’ zijn meerstammige bomen geplant. Ook is een reeks van drie meter hoge klimopschermen geplaatst.

De tuin sluit aan bij de bijzondere ecologie van het aanliggende Sterrebos. Trekroutes van vleermuizen houden in de tuin hun plek. Vogels en insecten vinden er voedsel en beschutting. Het ontwerp van het paviljoen is een weerspiegeling van het hoofdgebouw. Wel heeft het een uitbundiger karakter dankzij de paarse parelmoeren vinnen die zich naar het publiek openen als de veren van een pauw. De zuid- en westzijde van het paviljoen zijn transparant. De noord- en oostzijde komen samen in een scherpe, open hoek.

De routes richting de parkeergarage, de terrassen op de eerste verdieping en het dakterras verbinden het paviljoen met het hoofdgebouw. Binnen is ruimte voor een Grand Café, een restaurant, verschillende terrassen, een daktuin, een fitnessruimte en kinderopvang. De parkeergarage onder de daktuin biedt plaats aan 700 auto’s en 1500 fietsen. De drie open daklichten met gekleurd glas, de zogenaamde kieuwen, bieden volop daglicht en voorzien in een constante toevoer van frisse lucht.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer