Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van UN Studio

DUO en Belastingdienst

Kempkensberg

afdrukken Research Lab

Architectuur
toon vergroting Research Lab
toon vergroting Research Lab
toon vergroting Research Lab

Omdat het Research Laboratorium uit 1972 niet meer voldeed aan de moderne aangescherpte eisen werd er besloten nieuwbouw te realiseren. Het voorlopig ontwerp was al in november 2003 gepresenteerd en het definitief ontwerp was ook al lang af.

Het nieuwe laboratorium ligt op het terrein van de Faculteit Medische Wetenschappen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Uit het programma van eisen bleek dat de directe daglicht-behoefte van het laboratorium minimaal is en inkijk niet wenselijk. De buitengevel bestaat daarom uit een constructief kolommen grid met daartussen elementen die, afhankelijk van het interne programma, kunnen variëren van geheel gesloten tot transparant. Het grootste deel van de daglicht komt door het glazen opening in het dak die boven trappenhuis stelsel geplaatst is.

Hier omheen is een lamellen gevelstructuur geplaatst die voor beveiliging zorgt, maar tevens zonwerend en 'inkijk'-beperkend werkt. Door het creëren van twee inwendige vides kan indirect daglicht diep het gebouw binnendringen.

De entree bevindt zich op de tweede bouwlaag en is met een loopbrug verbonden met het centrale gangenstelsel van de Faculteit Medische Wetenschappen.

Kenmerken

Gerelateerde Objecten

Afbeelding Xy

Xy

Antonius Deusinglaan 1 | vrijstaande sculptuur

Kunst
logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer