Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Damsterpoort

Architectuur
toon vergroting Damsterpoort
toon vergroting Damsterpoort
toon vergroting Damsterpoort

De Damsterpoort ligt aan de rand van de binnenstad op de oorspronkelijke plek van de middeleeuwse stadspoort. Dankzij de Damsterpoort heeft het Damsterdiep (weer) een duidelijke begrenzing gekregen en is er een nieuw plein, het Damsterplein, ontstaan.

De ronde ‘kop’ markeert de entree naar de binnenstad en sluit aan bij de schaal van de ringweg en de omliggende grootschalige gebouwen. Ook is de entree van de parkeergarage hieronder gesitueerd. Een belangrijk element in het interieur is ‘de canyon’. Door deze atriumachtige ruimte komt er veel licht en lucht het gebouw binnen.

Een brede, doorgaande trap meandert door het gebouw en voorziet het van verschillende informele routes en shortcuts. Vanuit de ‘canyon’ lopen diagonale zichtlijnen door het interieur die onverwachte uitzichten op de stad bieden. Om de relatie tussen het gebouw en het plein te versterken zijn op de begane grond de woonwinkel van Nijestee en horeca met terras gesitueerd. De kantoorruimtes van Nijestee bevinden zich op de tweede tot en met de vierde verdieping. Op de bovengelegen verdiepingen is verhuurbare kantoorruimte.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer