Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van De Zwarte Hond

Bernoulliborg

Nijenborgh 9

Dinkelpark

Vechtstraat

afdrukken Laboratorium voor Infectieziekten

Architectuur
toon vergroting Laboratorium voor Infectieziekten
toon vergroting Laboratorium voor Infectieziekten
toon vergroting Laboratorium voor Infectieziekten

Met de bouw van het Laboratorium voor Infectieziekten is een startsein gegeven voor de herontwikkeling van de Martini Noordpunt. Dit laboratorium is met ruim 200 medewerkers het grootste in haar soort in heel Nederland en verricht onderzoek op het gebied van virologie en immunologie. Efficiƫntie en nauwkeurigheid zijn cruciaal voor het functioneren van het lab, terwijl de uitstraling van het gebouw bepalend is als opmaat voor de herstructurering van het gebied.

Vanaf begin af aan is samen met de opdrachtgever en bouwer gezocht naar een integrale vertaling van de strikte eisen waaraan de functies in het gebouw moeten voldoen. Deze zijn in de plattegronden, dwarsdoorsneden en toegepaste materialen goed afleesbaar en herkenbaar van elkaar gescheiden. De bijzondere gevel is een verbeelding van de schematische vorm van een virus.

Kennisuitwisseling tussen de medewerkers is van groot belang. Daarom zijn de collectieve functies rond een vide gegroepeerd.
De begane grond wordt voor een groot gedeelte in beslag genomen door koelcellen en andere facilitaire voorzieningen voor onderzoek. De verdiepingen daarboven herbergen laboratoriumruimtes aan de noordzijde en kantoren aan de lichtere zuidkant.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer