Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken VMBO en OPDC Augustinuscollege

Architectuur
toon vergroting VMBO en OPDC Augustinuscollege
toon vergroting VMBO en OPDC Augustinuscollege
toon vergroting VMBO en OPDC Augustinuscollege

Het Augustinuscollege heeft dit nieuwbouwproces aangegrepen om het gebouw op een duurzame, veilige en prettige manier vorm te geven. Naast de leerwegen van het VMBO huisvest de school een orthopedagogisch en didactisch centrum. Dit helpt leerlingen met een beperking om op een beschermde manier aan het reguliere onderwijs deel te nemen.

Uitgangspunt van de gemeente Groningen voor de nieuwbouw was een duurzame school op een groene campus. De al aanwezige stedenbouwkundige context met zijn grote volumes op een groen veld langs de Diamantlaan sloot hier goed op aan. Rondom de school is een ecologische zone aangelegd, waar het natuuronderwijs kan plaatsvinden.

Het compacte concept van het gebouw rond de bestaande 'dorpspleinen' is een directe vertaling van de onderwijsvisie van de gemeente. De materiaalkeuze is ingegeven door de 'gebruiksbehoeften' van de leerlingen en onderwijzers. Door nu slimme keuzes te maken, kunnen de onderhoudslasten tijdens de gebruiksduur van het gebouw worden gereduceerd. Voor de gebruikers is een heldere en overzichtelijke opzet van het gebouw van groot belang. Met de gekozen hoofdopzet en de draagconstructie van kolommen blijft de school ook in de toekomst flexibel voor andere gebruiks-/onderwijsvormen.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer