Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Reitdiepschool Rietwierde

Architectuur
toon vergroting Reitdiepschool Rietwierde
toon vergroting Reitdiepschool Rietwierde
toon vergroting Reitdiepschool Rietwierde

Sinds april 2012 delen de openbare school Meander en de christelijke basisschool Aquamarijn een nieuw gebouw, samen met een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een aantal wijkvoorzieningen.

Omgeven door water, is de vensterschool een waar leer- en speeleiland. De aaneenschakeling van lokalen, iets opgehoogd, omzoomt het schoolplein dat letterlijk en figuurlijk het hart van het complex vormt. Het gebouw heeft een ronde vorm die het binnenplein definieert. De circa 400 leerlingen hebben er volop ruimte om in een beschermde omgeving te spelen, omgeven door groen en bomen.

Onder een brede luifel, die de directe zon tegenhoudt, kunnen de kinderen ook bij regen droog buiten spelen. Bij mooi weer fungeert een trap als tribune en ontstaat een openluchtschool. De klaslokalen zijn direct vanaf het speelplein te bereiken en met schuifdeuren naar de brede gang uit te breiden.

Het complex is opgetrokken uit duurzaam hout en heeft daarmee een warme en kindvriendelijke uitstraling. Grote aandacht is besteed aan duurzaamheid en het binnenklimaat, dat in ieder lokaal afzonderlijk geregeld kan worden, zowel temperatuur als ventilatie. Het dak is bekleed met sedum, dat isoleert en regenwater opvangt, vogels en vlinders aantrekt en tegelijkertijd de buurtbewoners een groen uitzicht teruggeeft.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer