Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Zerodegree Architecture

afdrukken Fietsbrug ACM

Architectuur
toon vergroting Fietsbrug ACM
toon vergroting Fietsbrug ACM
toon vergroting Fietsbrug ACM

De 'Fietsbrug ACM' over het Reitdiep vormt de kortsluitende verbinding tussen het noordwestelijke stadsdeel en de binnenstad. Het noordwestelijke stadsdeel bestaat uit de bestaande wijk Vinkhuizen (10.000 inwoners) en de nieuwbouwwijken De Held (5.000 inwoners) en Gravenburg (3.000 inwoners).

De fietsbrug is in opdracht van de Gemeente Groningen ontworpen door architect Yushi Uehara van bureau Yushi Uehara/Zerodegree Architecture uit Amsterdam.

Aan de oostzijde van het Reitdiep sluit de brug aan op het enige jaren geleden aangelegde fietspad langs het Reitdiep en de fietstunnel onder de spoorweg Groningen-Sauwerd.

Het fietspad langs het Reitdiep vormt een snelle en directe verbinding tussen de binnenstad en wijken als Paddepoel, Zernike (Universiteitscomplex met 30.000 studenten en 7.000 arbeidsplaatsen) en het Reitdiep-gebied.

Zowel utilitair (woon-werk en woon-school verkeer) als recreatief wordt deze verbinding veel gebruikt. Ook voor de 'lange afstand-fietser' is deze verbinding interessant, vooral richting Aduard, Zuidhorn, Garnwerd, Oldehove en het Westerkwartier.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer