Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Woontoren Orion

Architectuur
toon vergroting Woontoren Orion
toon vergroting Woontoren Orion
toon vergroting Woontoren Orion

Woontoren Orion behoort samen met De Rokade en het Gasunie-gebouw tot de hoogste bouwwerken van Groningen. De toren telt 17 verdiepingen en 18 bouwlagen en is bijna 60 meter hoog (mét antenne circa 74 meter). Orion verrees in de wijk Paddepoel, op de plek waar voorheen de Morgensterkerk stond.

Het ontwerp betreft een zogenaamd ‘mixed use’ plan. Onder het complex zit een parkeergarage voor de bewoners. Op de begane grond is plaats voor de ambulante zorg van De Noorderbrug, een stichting die ondersteuning en verzorging biedt aan mensen met een handicap opdat zij naar eigen wensen en mogelijkheden kunnen leven. Daarnaast biedt de begane grond plaats aan commerciële ruimten en toegang(en) tot de woontoren en de specifieke wooneenheden van De Noorderbrug.

Op de 1e en 2e verdieping bevinden zich groepswoningen en dertien zelfstandige wooneenheden voor doven. Daarnaast bevinden zich op de 1e, 2e en 3e verdieping ook 11 startersappartementen. Ook biedt de toren ruimte voor andere appartementen in diverse huur- en koopcategorieën.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer