Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van De Zwarte Hond

Bernoulliborg

Nijenborgh 9

Dinkelpark

Vechtstraat

afdrukken Woningen Kooijkerplein

Architectuur
toon vergroting Woningen Kooijkerplein
toon vergroting Woningen Kooijkerplein
toon vergroting Woningen Kooijkerplein

Het woongebouw aan het Kooijkerplein bestaat uit drie delen: de 10 appartementen, 4 grondgebonden woningen en een gezamenlijke stallingsgarage. De garage biedt plaats aan auto’s en fietsen. Dankzij de garage worden de auto’s uit het straatbeeld onttrokken. Omdat de garage half verdiept ligt, zijn de vier woningen iets opgetild ten opzichte van de straat. Hierdoor krijgt iedere woning aan de straatzijde een bijzondere entree met daaraan gekoppeld een buitenruimte.

De appartementen in het complex zijn georiënteerd op de Gorechtkade. Door de grote glazen vensters hebben ze een riant uitzicht op deze grote groene ruimte en profiteren daarmee maximaal van het uitzicht. Het gebouw is zorgvuldig ingepast in de bestaande omgeving door bouwhoogtes aan te laten sluiten bij de bestaande woningen aan het Kooijkerplein. Aan de Gorechtkade heeft het gebouw een hoogteaccent dat past bij de bestaande bebouwing in wisselende hoogte.

Daarnaast is ook in de materialisering, het kleurgebruik en de detaillering aansluiting gezocht bij de bestaande wijk. De woningen en appartementen aan het Kooijkerplein vormen een eenheid met het overliggende, eveneens door De Zwarte Hond ontworpen Ronald McDonaldhuis: een plek waar ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die worden behandeld in het nabijgelegen Universitair Medisch Centrum Groningen.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer