Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Winkelpand Haddingestraat

Architectuur
toon vergroting Winkelpand Haddingestraat

Dit pand vormde een nieuwe invulling in de bestaande gevelwand van een oude binnenstadsstraat. Het bedrijfspand bestaat uit drie bouwlagen met een plat dak. De opdrachtgevers wilden destijds een helder en goed van daglicht voorzien gebouw.

Op de tweede en derde verdieping bevinden zich de ateliers. Deze verdiepingen delen een groot glazen venster. Zodoende komt de funktie van het gebouw vanaf de straat ook goed tot zijn recht. Het enorme venster is omkaderd door donkerbruine baksteen, die op de begane grond overgaat in een gele baksteen.

Aan de voorzijde bevinden de kantoren zich op straatniveau. Een lange gang geeft niet alleen toegang tot de kantoren, maar ook tot de magazijnen die verder in het gebouw ondergebracht zijn. De naam van de firma is in losse ijzeren letters aangebracht op de overgang van de eerste bouwlaag met de tweede.

Dit gebouw is in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid ontworpen. Zon, licht en lucht waren belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp evenals de toepassing van de destijds nieuwe bouwmaterialen beton, glas en staal.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer