Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Het Baken

Architectuur
toon vergroting Het Baken
toon vergroting Het Baken
toon vergroting Het Baken

Het Baken is een woningbouwcomplex dat bestaat uit 34 woningen, waaronder 2 penthouses. Het ligt op de hoek van de Griffeweg en het Winschoterdiep.

Het gebouw is opgedeeld in twee torens die zich van de grond los maken door een gekleurde plint van gele en oranje kleuren. Deze felgekleurde wanden op de begane grond, met daarachter de bergingen, schijnen door de glazen vlieswand heen en creëren hiermee een soort ‘lampioneffect’.
Tussen de twee torens bevindt zich een lifthal.

Eén bouwdeel richt zich op de Winschoterkade en het andere op de Griffeweg; ze zijn ruggelings aan elkaar verbonden. Informeel zijn er ingangen vanaf de achterliggende parkeerplaats geplaatst. Verschillende details, zoals het kleurgebruik en de toegepaste steensoort, verlevendigen het uiterlijk. Opvallend zijn de gekleurde overstekken en uit de gevel stekende raamkozijnen.

Het Baken vormt een onderdeel van de intensivering van de Griffeweg, de nieuwe verbinding tussen de A7 en de binnenstad. Het gebouw staat markant bij de westelijke entree van dit woon-en werkgebied ten noorden van de nieuwe wijk de Meeuwen.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer