Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

Andere objecten van Architekten Cie., de

Cascadecomplex

Cascadeplein 1-14

afdrukken Hoofdkantoor Menzis (voorheen Geové)

Architectuur
toon vergroting Hoofdkantoor Menzis (voorheen Geové)

Het kantoor van zorgverzekeraar Geové vormde samen met het Euroborg stadion de eerste grote nieuwe ontwikkeling op het Europapark.

Het gebouw is in verticale richting verdeeld in drie lagen (voet, romp en kop). De diverse knikken in het bouwlichaam maken de verschillende lagen buiten goed zichtbaar. Elke laag telt vier verdiepingen en is ingericht rond een eigen atrium. De eerste laag is bestemd voor publieksvoorzieningen. De bovenste twee bieden plaats aan kantoren. Onder het gebouw bevinden zich een parkeergarage en diverse opslagruimten. In totaal biedt het kantoor een werkplek voor ca. 800 mensen.

Het zogenaamde ‘toegangsatrium’ op de begane grond bevat informatiebalies, een tentoonstellingruimte, een winkel en een café. Ruime trappen leiden naar de bovengelegen publieke ruimten. De trappen bieden een ononderbroken uitzicht op het binnengebied (atrium) en de stad Groningen. De derde en vierde verdieping van de voet (de eerste laag) bevatten een bibliotheek, opleidingsruimten, een auditorium en een restaurant dat tevens dienst kan doen als extra ruimte voor vergaderzalen.

De verdiepingen in de kop en de romp van het gebouw zijn veel generieker van aard. De neutraliteit van elke verdieping krijgt ‘kleur’ door de atria, waardoor natuurlijk licht naar binnen valt. De atria verdelen iedere verdieping in reeksen van werkruimten. Ook bieden zij plaats aan de trappen die de diverse verdiepingen met elkaar verbinden. De positie ten opzichte van het atrium bepaalt sfeer en karakter van de werkruimten: diep gelegen of aan de buitenkant, licht of schaduwrijk, open of gesloten. In een centrale kern naast het atrium zijn dienstruimten, ventilatieschachten en nooduitgangen geconcentreerd.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer