Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Kerkenheem

Architectuur
toon vergroting Kerkenheem
toon vergroting Kerkenheem
toon vergroting Kerkenheem

In 2010 werd Holstein Restauratie Architectuur door het College van Kerkrentmeesters gevraagd om een plan te maken voor de verbouwing van een monumentale boerderij tot pastorie en kerkelijk centrum. Het voorhuis diende geschikt gemaakt te worden voor een gezin met vier kinderen. De verdieping en de begane grond werden opnieuw ingedeeld waarbij de woonkamer en suite met werkkamer op de begane grond en de slaapkamers op de verdieping zijn behouden.

De keuken, een slaapkamer met eigen badkamer en een werkruimte werden op de begane grond van de voormalige schuur geplaatst. Het voorhuis is in de jaren 30 van de vorige eeuw vervangen. Veel van het oorspronkelijk interieur is behouden. De begane grond en de verdieping zijn voorzien van nieuwe wand- en dakisolatie en het enkelglas is vervangen voor dubbel glas. In het schuurgedeelte is het nieuwe kerkelijk centrum gerealiseerd. Deze bestaat uit een archiefruimte, twee zalen waarvan één met een capaciteit van ca. 60 personen.

Ook zijn er twee ruimtes die flexibel te gebruiken zijn als kantoor maar ook als kleine vergaderzalen. De verwarming in de schuur wordt opgewekt met een warmtepomp. Deze word bij behoefde ondersteund door een gasverwarmingsinstallatie.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer