Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Bungalow Heldoorn

Architectuur
toon vergroting Bungalow Heldoorn
toon vergroting Bungalow Heldoorn
toon vergroting Bungalow Heldoorn

Aan de Peizerweg in Groningen ligt de Peizerhoeve, een nieuwbouwplan met 20 vrije kavels. NON ++ (NON Architectuur en interieurarchitectuur) ontwierp voor kavel Westerwoldlaan 8 een bungalow. De kavel grenst aan de noordzijde van de Peizerweg en aan de oostzijde aan een openbare groenstrook.

Het ontwerp is in zijn verschijning een stoer en compact ‘leefhuis’; een bouwwerk van één bouwlaag met een verdraaiing in het oplopende dak. Intern zijn alle ruimten met elkaar verbonden, waardoor het huis heel ruimtelijk oogt. Dit wordt versterkt door de variërende hoogtes. Door de verwevenheid van de diverse ruimtes ontstaan doorkijkjes en bijzondere lichtinval, niet alleen in de woning zelf maar ook vanuit de woning naar buiten.

De bungalow heeft een houtskelet constructie. Zowel de gevels als het dak zijn bekleed met houten latten waardoor het gebouw als één geheel oogt. In de detaillering van de gevelopeningen is een onderscheid gemaakt; de grote schuifpuien liggen verdiept en de ramen in de gevel liggen op één lijn met de voorzijde van de houten gevelbekleding.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer